Mostečtí lvi
Dnes | AD

Jak zhodnotili sobotní utkání Štěpán Urbánek a trenér Jaroslav Linet?

Petr Pracný tentokrát vyzpovídal po sobotním zápase trenéra Jaroslava Lineta a Štěpána Urbánka, který hrál svůj první zápas po dlouhé pauze.

Petr Pracný: Jardo, jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Jaroslav Linet: Tak jako první gratuluji soupeři k vítězství. My jsme si to utkání prohráli vlastní chybou, a to řadou vyloučených. Před každým zápasem si říkáme, že chceme hrát bez chyb, a je to pořád dokola. Proto 3 body bere soupeř.

PP: Po dvou třetinách jsme se soupeřem dokázali udržet tempo, ale na začátku třetí třetiny se to zlomilo. Bylo to po inkasovaném gólu?

JL:
Po druhé třetině jsme si mysleli, že když jsme dokázali ubránit 5 na 3, že to bude zlom. Družstva, která dokážou ubránit 5 na 3 dvě minuty, většinou utkání vyhrávají. Myslím si, že málo střílíme, což platí jak pro celou přípravu, tak pro začátek sezóny. Nedostáváme se do brankových příležitostí, a když už je máme, tak je neproměníme. Nás podržel gólman. Adam chytal perfektně, podržel nás hodně dlouho v zápase, a díky němu jsme i ve třetí třetině měli dost šancí na vyrovnání.

PP: Když se vrátím k druhé třetině, dali jsme gól, ale po necelé minutě jsme inkasovali. Bylo to špatným soustředěním, nebo co se stalo?

JL:
Provází nás to celou přípravu i zatím sezónu. Jsou to osobní chyby hráčů, a ten gól na 2:2 byla chyba v útočném pásmu, pokud si dobře pamatuji, a z toho pramenil gól na druhé straně.

PP: Do zápasu dnes vstoupil poprvé Štěpán Urbánek a myslím, že byl na ledě znát, protože schytal neskutečné střely, hlavně při tom oslabení 5 na 3. Jak bys zhodnotil jeho výkon?

JL:
Urby byl služebně 2 měsíce mimo. Ve čtvrtek se tady stavil, že by mohl jít na trénink s juniorkou. Vzali jsme ho s J. Kotrlou na trénink a domluvili jsme se, že dnes nastoupí jako sedmý obránce. Nicméně před utkáním se zranil Dan Šoustek, a proto jsme ho dali do základní sestavy. Urby odvedl perfektní výkon, a ta obětavost, co nám tady chyběla od začátku sezóny, tak tu on přinesl. Myslím, že dnes byl nejlepším obráncem na ledě, co jsme měli.

———————————————————————————————————————————

Petr Pracný: Štěpáne, po dlouhé době jsi vstoupil do zápasu. Jak se ti hrálo?

Štěpán Urbánek:
No… máš pravdu, po měsíci a půl jsem nastoupil. Ale plíce dobrý. Zvládal jsem to, myslím, dobře. Kluci mě podrželi. První střídání jsou vždycky nejhorší, než se dostaneš do tempa zápasu, ale bylo to dobrý, myslím, že jsme to zvládli.

PP: Bylo vidět, že nám tady chyběla tvoje obětavost. Kolik máš modřin?

ŠU:
Já to nepočítal, ale Adam Kubík mi to počítal a říkal, že to bylo asi 6 nebo 7 zákroků. To je taková moje klasika, tak i kvůli tomu mě tady snad trenéři chtějí.

PP: Určitě! Byl jsi i trenérem pochválený za obětavost, že to tady v týmu chybělo. Co myslíš, že prohrálo dnešní zápas?

ŠU:
Hele, já bych řekl, že tým je výborný. Je na bruslený, ale jsou tam malé nedostatky, kdy jejich hráč stojí mezi kruhy nebo je tam špatný backchecking. Jsou to maličkosti, co se nahrnou, a ten zápas pak nejde vyhrát, když se ty maličkosti nashromáždí.

PP: Proti loňskému týmu tady moc hráčů nezůstalo, došlo k rapidní obměně. Myslíš, že je tam znát nesouhra?

ŠU: To si nemyslím. Předtím tady byl zkušený tým – Aleš Havlůj, Milan Böhm, Vláďa Kýhos. To byli kluci, kteří měli hlavu i bruslení. Teď jsou tady dvacetiletí kluci a ten hokej se úplně změnil. Je to na jiné bázi než minulý rok. Je to rychlejší, na jiné úrovni. Hrají to teď převážně mladí kluci, co přijdou z juniorky, a je to na bruslený.