Mostečtí lvi
Dnes | AD

Prohra 1:7? Jak na to reaguje trenér Vladimír Růžička?

Po prohře s Táborem jsme vyzpovídali trenéra Vladimíra Růžičku a gólmana Davida Tuhého.

Petr Pracný: Vláďo, jak bys zhodnotil dnešní utkání?


Vladimír Růžička: Tak je vidět, že Tábor má velice dobré mužstvo. Výsledek 0:4 po první třetině pro nás může být přívětivý, jelikož nás přestříleli asi 4:18, a my jsme vůbec nic neměli. Hráli velice dobře na puku, uměli se uvolnit, a my jsme pořád chyběli v obraně. Nějaké šance využili, ale měli jich strašně moc.


PP: V druhé třetině nám aspoň opticky připadalo, že jsme hru trochu vyrovnali. Bylo to tím, že oni ubrali, nebo že jste si něco řekli v kabině?


VR: Tak je to možný, ale my jsme hru malinko změnili. Samozřejmě kvalita Tábora je úplně někde jinde, mají ambice postoupit, a je vidět, že mají zkušené hráče. My máme mladé kluky. Oni nás přehráli ve všem.


PP: Víme, že máme mladý tým oproti loňsku. Sehrává se, trénujete něco speciálního?


VR: No… je pravda, že těch tréninků máme samozřejmě víc, ale je to složitější. Máme asi 9 kluků, co chodí na vysokou školu, a potom 8 kluků, co chodí do práce, takže se to prostřídává. Pracujeme na všem, co jde, a to mužstvo je doopravdy mladé. Máme dva gólmany, a těm je dohromady 38 let. Je to pro ně velká dávka to, co dneska hrál Tábor. Ale kluci makali, a je tam veliký rozdíl.


PP: Máme před sebou další dva těžké zápasy. Jedeme do Příbrami.


VR: Tak Příbram hraje ještě lépe než Tábor, to jsem zvědavej… Budeme muset začít tak, jak jsme teď začali od druhé třetiny. Je vidět, že kluci hrají na to, co mají, snaží se a bojují. Jediný, co bych řekl, že nám v té hře chybí, je klid. Jsme trošku zbrklí a jde to vidět hlavně v přesilovkách, tam si ten puk nepodržíme.


PP: Když si vzpomenu na minulou sezónu, tak střídačka teď nežije, nekomunikují mezi sebou.


VR: To je další věc, co nám chybí. Vidím, že se snaží, ale ta hra není taková, jakou si představují, a to je sráží. Takový soupeř, jako byl dneska, je na jiném levelu než my. Jak říkám, kluci makali, ale na tohoto soupeře to nestačí…

—————————————————————————————————————————————

Petr Pracný: Davide, jaký je rozdíl mezi juniorským hokejem a A-týmem?


David Tuhý: No, určitě to jsou "velký prdy" oproti juniorce. Hráči jsou kvalitní a hraje se rychleji. Není to jednoduché, ale musí se to zvládnout.


PP: Teď trochu optimisticky, tobě se minulý zápas povedlo vychytat první vítězství. Jak těžké to bylo?


DT: No, nemůžu si úplně brát zásluhy, protože jsem ten zápas nedochytal, ale mužstvo mě podrželo, dalo důležité góly a výhra tam byla, takže jsme to zlomili a musíme se od toho odrazit.


PP: No vidíš, a já jsem se nikde nedočetl, že jsi byl střídaný. Takže tě střídal Adam Kubík?


DT: Ano, je to tak. Po první třetině.


PP: A co dnešní zápas? Nastoupil jsi a zažil jsi těžkou "kanonádu". Jak bys to zhodnotil, aspoň z tvého úhlu pohledu?


DT: Jo, druhá třetina byla dobrá, kromě toho jednoho gólu. Já už jsem věděl, že to nestihnu, tak jsem to zkusil trošku "na Haška", bohužel to nevyšlo (zasmál se David) a on mě přehodil.