Mostečtí lvi
22. 10. 2024 | AD

Martin Berčík a Jindřich Kotrla zhodnotili zápas s Děčínem.

Dnes jsme vyzpovídali Martina Berčíka, který si připsal hattrick a pomohl k výhře nad Děčínem 5:1. Také jsme se zeptali trenéra Jindřicha Kotrly.

Petr Pracný: Jindro, spadl nám trošku kámen ze srdce. Jak hodnotíš dnešní utkání?


Jindřich Kotrla: Já to říkám od začátku sezóny, že musíme být trpěliví. I ta přestavba něco stojí – čas a energii, ale můžu to hodnotit i tak, že konečně dostáváme do hry to, co potřebujeme. Kluci si na to začínají zvykat, chápat to, a hlavně plnit pokyny. Z toho vyplývá, že naše hra začíná být úspěšná.


PP: Je vidět, že klukům stouplo sebevědomí po posledním zápase proti silné Příbrami.


JK: Ano, máme mladý tým, musíme nabírat zkušenosti, sehrát se, stále opakovat tyto věci dokola a jít v těchto věcech stále dopředu a odstranit z naší hry špatné návyky. Což se nám pomalu daří. Pokud k tomu budeme přistupovat na 100 %, jak se nám to teď daří v tréninku i v zápase, tak to bude dobré.


PP: První lajna si po příchodu Jardy Šimečka velice sedla, protože Jarda je tvůrčí hráč.


JK: Jo, takový hráč nám chyběl. Jsme rádi, že se nám ,,Šimi“ vrátil. Samozřejmě tu lajnu zvedl. I proto, že jsme do té doby neměli pořádného centra, a ,,Šimi“ hraje centra. Tím pádem mohl ,,Berča“ (Berčík) jít na křídlo, kde mu to sedí víc než na centru. Tím se ta lajna hodně zlepšila a díky bohu za to.


PP: Dneska v bráně nastoupil Michal Chmel. Znali jste ho už dříve?


JK: Vůbec ne. Chytal ve Švýcarsku a my ho neznali. Teď máme dva kvalitní gólmany – ,,Čika“ (Adam Kubík) a Michala Chmela. ,,Čik“ si potřeboval odpočinout po těch zápasech, kde to měl těžké, protože je mladý a potřebuje si i psychicky oddechnout. Je dobře, že máme vyrovnanou brankářskou dvojici.


PP: Adam k tomu chodí trénovat do Litvínova.


JK: Ano, hodně pracuje a jde nahoru, je to na něm vidět. Je to mladý kluk a potřebuje vedle sebe oporu druhého gólmana, aby byli vyrovnaní a mohli se vzájemně podporovat.



Petr Pracný: Martine, do dnešního zápasu jsi měl v sezóně jen jeden gól. Příprava byla excelentní a po příchodu ,,Šimiho“ jsi úplně ožil. Jak bys zhodnotil svůj hattrick?


Martin Berčík: ,,Tohle se mu bude hezky číst“ (usmál se). Je to tak. Po přípravě přišla nějaká “deka“, nechtělo to tam padat, ale dneska jsem si řekl, že hlavu nechám trošku jinde a nebudu se tím tolik zabývat. A je pravda, že ,,Šimi“ tomu hodně pomohl. Přinesl svěží vzduch a hned to bylo znát. Už v Příbrami.


PP: Ano, už to bylo vidět v minulém zápase, že vám to se ,,Šimim“ a ,,DJ“ (Davidem Jindrou) sedlo. Ani jste si před zápasem nemuseli moc říkat, že?


MB: Ne, je to tak, že ,,Šimi“ je hodně tvořivej hráč a to hraje i na půlku ,,DJ“ Když hrajete s takovýma klukama, tak si najdete to místečko, kam to hrajou nebo se na ně hned dobře na cítíte na takové hráče.


PP: Jak bys zhodnotil dnešní utkání? Vlítli jsme do něj jak hurikán.


MB: Určitě. To byl hlavní zlom, přenesli jsme si nasazení z Příbrami a možná i z posledních dvou třetin proti Táboru. Hráli jsme s takovým nasazením, jakým bychom měli hrát pořád. To nám pomohlo zvládnout první třetinu, která pak nastavila celý zápas. Ve druhé třetině jsme trošku polevili, což je nechci říct automatické, ale stává se to a myslím si, že ve třetí třetině jsme si to už pohlídali. Dneska nám šla i přesilovka, takže dneska super.

PP: Ve druhé třetině tam byl ,,Anton Špelec, ostrostřelec“ od modrý, protože ten to tam propálil. Jasně že od Urbyho (Štěpán Urbánek).

MB: Joo, sedlo to všechno!