Mostečtí lvi
Dnes | AD

První rozhovor Petra Pracného v nové sezóně

První rozhovor Petra Pracného v nové sezóně 24/25. Jako první nám poskytl rozhovor trenér Jindřich Kotrla. V druhé části pokračuje rozhovor s Jakubem Veselým.

Petr Pracný:Jindro, ani potřetí se nám nepodařilo zvítězit. Jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Jindřich Kotrla: Děláme velké chyby, individuální a defenzivní chyby. Je těžké změnit tým, který myslel celou dobu jenom na ofenzivu. Dneska hokej začíná od defenzivy a nějaké zodpovědnosti. To nám asi bude nějakou dobu trvat, než ty hlavy přenastavíme, aby to fungovalo tak, jak to dneska v hokeji fungovat má.

PP: Kluci se sehrávají, je začátek sezóny. Pracujete na tom na tréninku?

JK: Pracujeme na tom denně. V tréninku už to vypadá velmi dobře, hlavně kluci mají návyky z jiných klubů, a než se nějaký návyk odstraní, tak to trvá. Pokud se v zápase dostanou pod jakýkoli tlak, nastane ten jiný návyk a nezůstane tam to, co trénují v tréninku, což se snažíme změnit.

PP: Jak tedy dostat do týmu herní pohodu, aby se klukům dařilo?

JK: Chce to hlavně čas a trpělivost. Trénovat tak, jak trénujeme, být trpěliví a ono to přijde…

PP: Oproti minulé sezóně se tým rapidně obměnil a omladil. Asi mají kluci jiné návyky z minulých klubů. Chcete po nich něco speciálního?

JK: Myslím si, že nic speciálního ne. Jednoduché systémové věci, od kterých se chceme odrazit, aby ta hra fungovala.

PP: Máme i velmi mladou gólmanskou dvojici. Adam tým dneska podržel.

JK: Určitě, musím říct, že zatím funguje velmi dobře.

PP: Ve střelecké formě je zatím jako jediný Jakub Veselý, ten už dal tři branky.

JK: Musíme nejdřív zjednodušit přesilové hry a dostat co nejvíc puků na bránu a mít hráče před bránou.

PP: V první třetině jsme měli také dost vyloučení, je zapotřebí to snížit.

JK: Souhlas, disciplína se odvíjí od všeho. Týmová disciplína, disciplína hráčů sami k sobě. Aby to všechno fungovalo, jak trénujeme, musí být hráči disciplinovaní. Pokud tam ta disciplína nebude od všech dvaceti hráčů, tak to fungovat nebude.

-——————————————-

Petr Pracný: Jakube, ani potřetí se nám nepodařilo vyhrát. Co k tomu chybělo?

Jakub Veselý: První věc, která nám chyběla, byla střelba. Dále musíme v obraně víc zabrat, chybí tam z mé strany důraz. Nejsme schopní ani vyvézt puk, natož založit útok.

PP: Dneska jsi nám připadal agilní, tlačil ses na branku, ale chyběla přesnost, nebo co chybělo?

JV: No, chyběla nám přesnost, ale mně to popravdě ani nejezdilo, necítil jsem se dobře. Nevím, co se stalo, vůbec mi to nesedlo. Šance tam byly, ale je to málo. Musíme na tom pracovat víc a víc.

PP: Tým se teprve sehrává, protože se to tady obměnilo. Ale je tady spousta kluků z Chomutova, co se spolu znáte. Je na co navázat aspoň v rámci spolupráce?

JV: Jo, to určitě. Jsou tady i kluci, co tady už dřív hráli – Prochy, Míca apod. Je tady i Berča, se kterým jsem dřív hrával, Kuba Zajíček, Seemann. Určitě je na co navázat, ale ta spolupráce se buduje už od přípravy a stále nám to nejde. Doufám, že si to snad už brzy sedne a my začneme pořádně vyhrávat. A aby bylo na co koukat, aby to bavilo i diváky.